Söndagen den trettioförsta april

Och inga ord å tankar om krav och så
Nej, ingenting kom in i våran drog

Ååååh, jag hoppas att du aldrig glömmer, ååååh, ååååh

För jag tänker aldrig på det, jag tänker aldrig på det där För så meningslöst får ingenting vara, så meningslöst får inget vara

Jag tänker aldrig på det, jag tänker aldrig på det där För så meningslöst får ingenting vara, så meningslöst får inget vara Men har du nånsin förlåtit mig, för det är nåt jag aldrig gjort själv Och om du bryr dig blev jag inget Ser du samma stjärnor ikväll, ser du samma himlar som mig? Jag hoppas att du fick allt som var ditt

Fredagen den tjugonionde mars

FREDAGSLISTA

 
+ fredag (obviously)
+ ska dricka vin ikväll
+ det är snart lördag = klubb vidrig = sthlms bästa dubstep
+ sol ute
+ mamma städade "mitt" rum
+ träffade farmor och farfar
 
- jag har varit vaken sen 06:10 = ÄR TRÖTT
- min mage är katastrofal
- måste in till staden för att typ vända
- mitt busskort har gått ut
- åker alldeles för snart hem till svallet
 
Förresten får bilden mig att reflektera över om jag kanske till och med skulle se respektabel ut i svart hår? Hm. Hade ju det när jag var ca femton och trodde att jag hatade världen (läs: visste ingenting om hat då, nej). Aja. Förresten, fredagslåten får ni här serverat på ett silverfat:
 

Fredagen den tjugonionde mars

 
Okej så bloggen ramlade bort lite i veckan. Men då jag FAKTISKT inte lovade någonting angående kontinuelig uppdatering känns det ok. Har haft viktigare saker på prioriteringslistan. Orkar dock inte berätta allt och jag tror det är ytterst få som faktiskt är legit intresserade. Meeeen hur som helst. I förrgår, var jag på Kåken
(Turisttips: Bra jävla bar! Asmysig + snygga bartenders. Kom dit i tid så det finns sittplats. Regeringsgatan 66) med Nea som har flygit in från Oslo. Det var verkligen bästbästbäst att träffa henne. Dessvärre blev det bara några timmar, då jag skulle befinna mig på kontoret 09:00 dagen efter.
 
 
Igår jobbade jag halvdag sen mötte jag upp världens bästa Anton på Karlaplan. Vi hade en asbra eftermiddag, satt i solen, åt vegetarisk buffé på Östermalmstorg, gick igenom Saluhallen och spanade lite kläder då utbudet i Umeå tydligen inte är det bästa.
 
När jag kom hem var jag heeeelt förstörd, pga lack of sleep natten innan. Egentligen skulle jag i väg men råkade somna och sov i ca två timmar, sen kändes liksom kvällen lite halvt förstörd. Så det slutade med att den spenderades i sängen, med popcorn och godisägget jag fick från praktiken. Typ lite fel kanske men ändå inte helt.

Tisdagen den tjugosjätte mars

 
Ok klockan är inte ens elva och jag har hunnit med detta:
 
vaknat
tagit kort på Patricia
kollat igenom ALLA sociala medier typ minst tretton gånger
ätit frukost
väckt patricia
klätt på mig kläder
åkt till jobbet
läst ut boken jag började på igår
lyssnat på tredje delen av Narkotikalandet
insett att jag har glömt datorsladden hemma hos mami
köpt kaffe på donken
träffat världens bästa Emmy
åkt tillbaka heeela vägen till jakan
badat
bloggat
och snart ska jag tillbaka till karlaplan
 
 
FÖRSTÅR NI HUR TIDIGT JAG VAR UPPE???

Måndagen den tjugofemte mars

 
Körde en måndagsgif för ett tag sen och det blev en succé, så tänkte, vi kör igen! HEJ! Förresten, kolla hur långt mitt hår ser ut? Bara en illusion tyvärr, jag lovar *insert ledsen emoji*

Annars så är jag lite halvt lycklig då jag har lyckats hyra ut min lägenhet i svallet under sommaren + ska få fota en hel massa i veckan, både för Rodeo och för Nöjesguiden. En annan kul sak är att i princip ALLA mina vänner som bor någon annanstans kommer hem till påskhelgen. Det kommer bli en så jävla episk helg att jag orkar knappt tänka på det pga överpeppad.
 
ps. ett öppet meddelande till alla som har dissat min mössa, ni har fel ok? Den är asfet
ps 2. har ni tråkigt och känner att nä det vill jag inte ha mer? LÄS DENNA BLOGG!!! Tobias Boström är så rolig att jag ramlar av stolen som jag just nu inte sitter på.

Måndagen den tjugofemte mars

Så nu kör vi kompisar. Här kommer listan på de topp fem kentlåtar som jag har gråtit mest till i mina dagar.
 
 
5. Cowboys. En låt som kanske egentligen förtjänar en högre plats på denna lista, då den i dagsläget är en låt som jag i princip lyssnar på minst fem gånger om dagen. Men eftersom jag försöker vara lite obejktiv hamnar den ändå på plats fem. Jag har ännu inte hunnit att fälla så många tårar med denna låt i hörlurarna. Men, än det finns tid, ja.
 
 
4. Låt som hamnar på plats fyra är för många en klyscha. Den där låten som majoriteten av alla hardcorekentfans vill att grabbarna ska byta ut som sista låt på konserter. Jag håller inte med. Mannen I Den Vita Hatten var den absolut första låt jag någonsin har älskat. Den första låten som kändes rakt in i hjärtat, om ni förstår vad jag menar. Och även om jag kanske inte känner lika mycket som jag gjorde när jag var fjorton och hörde den för första gången, så är det en sådan låt som sitter liksom inprispad i hjärtat. DÄRFÖR förtjänar den att vara med som i alla fall topp fyra på listan.
 
 
3. Så, plats nummer tre. Jag har valt låten M och det finns ingen lång utläggning angående detta. Jag tycker bara att den är extremt sorlig och känns mer personlig från Jockes sida än många av hans andra låtar. Och jag menar, hur många gånger har jag inte tänkt "fem steg bakåt, två steg fram"? Det verkar vara mantrat till mitt liv. Annars så tilltalar även dessa rader mig kanske lite för mycket "Det verkar så enkelt vännen, ändå är det så obegripligt svårt. Ja, det verkar så enkelt vännen, men ingenting i denna världen var väl någonsin lätt att förstå".2. Nummer två då. Ensammast I Sverige är inte en låt som jag har älskat jättelänge. Mycket beror på att jag hade lite svårt för skivan "Tillbaka Till Samtiden" när den kom. Eller nej, jag hade inte direkt svårt. Men jag hade fortfarande inte kommit över "Du och Jag Döden" än. Så man kan nästan påstå att jag missade "Tillbaka till Samtiden"-tåget och hoppade direkt på "Röd". Hur som helst. Titeln på denna låt kanske är tillräckligt självbeskrivande. Om inte, så lyssna. Ni kommer att känna och förstå vad jag menar, det vill jag nästan lova.
 
 
1. Nu så jävlar. Frågan är om det ens behövs en beskrivning eller om vi helt enkelt ska göra så att jag postar hela texten, ni släcker lampan i rummet och trycker på play? Ja. Så gör vi.
 

"I trängseln utanför, sen december ingen snö
Jag följer efter dig, genom kön
Du stryker fingrarna lätt mot min kind

 

Och i ett ögonblick då allt står still
Så får jag en chans att säga, allt det jag aldrig sagt
Så får jag en chans att ge dig, allt det du aldrig haft
Men var för feg

 

Det finns ett enkelt svar, du är varm när jag är kall
Du tar så lite plats, jag tar allt

 

Jag trycker läpparna, lätt mot din hals
Jag frågar ”gråter du?” Du smakar salt

 

Du gav mig en chans att säga allt det jag aldrig sagt
Du gav mig att en chans att ge dig allt det jag aldrig ger dig

 

Dom små små orden är svåra ord
Och de hårda orden är enkla ord
Jag fick chansen, du gav mig chansen
men nu är det för sent
Nu är det för sent"

 

Bubblare: Klåparen, Du Var Min Armé, Quiet Heart, Den Döda Vinkeln, Berg&Dalvana, Det Kanske Kommer En Förändring, Ansgar&Evelyn, Socker. Förövrigt: har med all säkerhet glömt någon jätteviktig nu. DET känns jätteångest. Har ni någon invändning eller känner att japp, den där hon garanterat missat, låt mig veta.


Söndagen den tjugofjärde mars

fatta hur lite jag bryr mig, har inga dumma idéer
håller hårt i hjärtat, det kan inte trixa med mig
men det vore roligt att se dig
att bara nudda vid stängslet, bara röka på fester
att bara se dig le mot mig

 

men åh ååååå

 

om jag bara fick se dig igen
och bevisa att jag klarar det
att jag klarar dig

 


(MMM har längtat efter en låt att bli beroende av, fantastiskt)


Söndagen den tjugofjärde mars

 

 
Och eftersom det är söndag så byts nästan automatiskt den fantastiska dansanta musiken ut till någonting lite mer "söndagspromenad med en cigg i handen och sol i ögonen"-musik. Juste, oroa er inte. Deppigakentlistan kommer antagligen senare. Har hur som helst INTE glömt (viktigt).

Söndagen den tjugofjärde mars

 
Den senaste veckan i utvalda instagrambilder, för det känns ju inte mer än rätt. Tycker förövrigt det är spännande att hela tio personer har hittat tillbaka till bloggy fast den inte är länkad NÅGONSTANS (källa?) plus var låst så pass länge. Vad jag vill säga med det är: sluta stalka mig för fan, nä skoja puss och kram

Lördagen den tjugotredje mars

Hej kompisar. Idag är det lördag. KUL. Ska du ut ikväll men kanske inte vet vilken musik du vill spela på förfesten? Frukta ej då Tilde har, (genom Kattricia, givetvis) hittat livets jävla mixtape på Soundcloud. VARNING: Detta är ingen liksom mysmusik man lyssnar på en söndageftermiddag samtidigt som man ligger och gosar i sängen. Bli inte rädd och ge inte upp bara för att den börjar med en Harlem Shake remix. Tro inte nu att jag gnäller på en bra harlem remix herregud nejnej, men jag vet liksom hur folk KAN vara.
 
 
Annars har vi också denna låt som jag tycker är helt amazing. Omöjligt att sitta still helt enkelt och TEXTEN kan vi bara prata om texten? Det är som om att grabben kan läsa mina tankar. Den är härligt ytlig men samtidigt så himla bra. Lyssna själv vetja.
 

Sådärja, nu har ni i alla fall de första trettiotre minutrarna säkrade. TACK TILDE. Varsågod och puss. Juste, tänkte kompensera detta med att posta någonting riktigt jävla djupt typ imorgon. Tänker mig topp fem mest deprimerande kentlåtar eller liknande.
 
Och ett privat meddelande till Patricia: Jag ville självklart bädda in ditt mixtape också men du har inte tillåtit det på din soundcloud.
 
 

Fredagen den tjugoandra mars

Framsteg som jag har gjort på praktiken v.1
 
 
1. Vågar numera gå på toa utan att känna att hela redaktionen kollar på mig och tänker: igen, REALLY?
2. Fick en medarbetare att skratta genom att väldigt ocasual ramla av stolen när jag skulle sätta in min mobilladdare i kontakten.
3. "Förlåt för att jag har ställt massa grejer på ditt skrivbord" - HAR JAG ETT EGET SKRIVBORD HERREGUD tappade helt seriöst andan (utan en gnutta ironi)
4. Chefredaktören tog kort på mig med sin iphone. Hör fortfarande hennes röst i huvudet, "hela redaktionen ska ju vara med!" Glädjen fick knappt plats i min kropp.
5. Juste, har några bilder som kommer bli publicerade i tidningen men vem i hela friden bryr sig om det???
 
Bakslag på praktiken v.1:

 
1. En av redaktörerna har glömt bort att vi faktiskt hade ett möte, angående eventfoto för lite över ett år sedan. Hon vet antagligen inte heller om att det var bland det största som hände mig 2011 och heller inte att jag har sparat hennes mobilnummer sedan dess (stalkervarning..)
2. "Lyssnar du bara på Håkans nya?" - Behöver jag ens ge en kommentar? Jag var så ytterst nära på att skrika "Jag är musikintresserad på riktigt jag lovar!!! Har bara en svacka just nu." But i did not.
3. Är tydligen döpt till "fotograf" i Art Directorns mail. Kommer han inte ihåg vad jag heter? Borde jag hälsa igen? Eller ser han mig inte som en individ? Osäkerheten bara sköljer över mig.
 
Summa för vecka nummer ett: Fem bra tre dåliga. Känns helt ok ändå.

Torsdagen den tjugoförsta mars

 
Finns det NÅGON i hela världen som är snyggare än Angelina Jolie i Girl, Interrupted? Sjukt tveksamt. Jag menar, kolla, hon rockar tillochmed livets fulaste lugg.
 
Nu ska jag ta tag i mitt liv, alltså:
Gå upp ur sängen
Svara på diverse sms
Borsta håret (kanske)
Ordna så att jag slutar att se ut som döden aka smink 
 

Torsdagen den tjugoförsta mars

 
Bild snodd från min hemliga tumblr, som i sin tur är rebloggad ca 2887 gånger. Öppet meddelande till fotografen: Jag är ledsen att jag inte kan ge dig credd.
 
Inser nu såhär på morgonkvisten att gårdagens inlägg var på gränsen till överdeppigt och jag ber till viss del om ursäkt för det. (fast jag påstår inte att det inte speglar verkligheten.) Dock så inser gång på gång att jag kanske borde hålla mig ifrån skrivandet när jag är trött, ledsen eller har allmän ångest. Hur som helst. För att kompensera tänkte jag skriva en lista på saker som har gjort mig glad den senaste tiden:
 
1. Min praktik. Har det verkligen fantastiskt på Nöjesguiden och är förevigt tacksam att jag inte fotar bilolyckor på en lokaltidning. Låter kanske underligt, med tanke på min utbildning, ja. Men det är mer min grej att glida runt på fina restauranger, fota intressanta människor och utan någon jättehård tidspress. Jag blir även extremt uppskattad - en känsla som jag inte längre är van vid.
 
JAHA DÄR VAR LISTAN SLUT :)
 
Nej men okej. Jag överdriver. Ska nämna alla människor som ständigt tar sig an mig och min hjärna (hjärta) och klarar av mitt jävla babbel hela tiden. Ni vet att ni gör mig extremt glad. Sen vill jag även hylla kvinnan på Pressbyrån som bara tog betalt för en liten kaffe med mjölk fast både hon och jag visste att jag tog en latte. Det gjorde mig glad.

Onsdagen den tjugonde mars

Så. Jag drunknar alltså i den iskylan som jag vet att jag själv skapar. Har även tappat förmågan att föra mig i sociala sammanhang och tyst, det har jag ju aldrig varit tidigare. Vilsen och allt bara faller, helt utan kontroll. Smyger ut i från fester, gömmer mig på toaletter och ingen undrar någonsin var jag tar vägen (förutom möjligtvis jag själv). Men inte heller det rör mig i ryggen. Inte egentligen.

Det är alltså såhär mars tvåtusentretton känns.

 

(Välkommen tillbaka vänner. Lovar ingenting angående någon slags uppdatering, men jag behöver distraktionen mer än någonting. Är ni inte intresserade av mina tankar föreslår jag att ni vänder er till min portfolioblogg. Där kan jag lova er att jag inte yttrar ett ord för mycket).