Arcade Fire på Gröna Lund



Lyxmiddag på Gröna Lund med en papperskorg som bord. Fredagen var super; femkamp, karuseller och konsert med fina människor. Alldeles för kallt var det dock och jag tackar mig själv än idag att jag tog med mig strumpbyxor till jobbet på morgonen. Hade inte överlevt annars.

 
Är nästan pinsamt nöjd med denna MOBILBILD från Arcade Fire i fredags....

KENTFEST


Igår kom äntligen dagen som jag har väntat på sedan sekunden jag läste om att Kent skulle ha en endagsfestival i Stockholm; kentfest!!! Vädret var mycket bättre än i fredags på Arcade Fire och jag och Erik började dagen med att äta lunch i solen på Djurgården med hans föräldrar. 



När klockan började närma sig två drog vi oss till Gärdet, där mötte vi bland annat upp denna SNYGGA människa som förövrigt har den absolut mest cleana kenttröjan i världen. Utanför området satt vi i någon timme, drack vin och hade det allmänt bra. 



Inne på området fangirlade vi som FAN när vi (läs: jag) lyckades spotta Silvana Imam!!!! 



Alltså, min älskling så söt *smälter*



Dagen var en klar ++++ men jag var, och är fortfarande besviken på konserten. Dock antar jag att det är oundvikligt. Kent har så många fantastiska låtar som jag typ skulle DÖDA för att höra live och jag kan därför inte förstå att de väljer att lägga 3 minuter på Socker, Utan dina andetag och Musik non stop. Inget ont i dessa låtar, absolut inte, men de bör inte, i mitt tycke, ligga med på ett kentsfan topp 20-lista och de bör därför heller inte spelas på en konsert. Jockes tal innan de spelade Sverige var både starkt och viktigt och att jag fick höra Svart Snö var fantastiskt. Godhet med Beatrice Eli var episk och jag bröt ihop när de kom tillbaka för att spela MIDVH. Slutet gott allting gott så att säga. Efterfesten skedde hos oss ute i orten men jag mådde ändå nästan orimligt bra när jag vaknade i morse, förutom den hemska förkyldningen som denna helg har orsakat.

 
Avslutar inlägget med Therese och Stella som äntligen återförenades efter nästan ett dygns separation. 

Varning för bildbomb:

Hej! Väldigt icke-närvarande den sista veckan. Ber om ursäkt för det. Inser hur fort tiden går när man inte gör någonting annat än att jobba om dagarna. Tröttheten som sköljs över en så fort man kommer hem och hur jag knappt orkar hålla mig vaken till serier, ännu mindre lägga upp bilder och skriva fyndiga texter här. Men ikväll tänker jag iallafall göra ett försök att sumera den senaste veckan!


För fem dagar sedan var vi fortfarande i Göteborg. Det var nationaldag, fredag, och jag och Erik åt persisk mat på ett jättemysigt café. Vädret var katastrofalt, men vi lyckades ta vara på tiden ändå.



Äntligen blev det lördag!!! Vädret var fantastiskt och vi spenderade timmar i Kungsparken med rosé, chips och fint sällskap i väntan på att klockan skulle bli håkan-time. 



Anna, Eriks syster som var så snäll och lånade ut sin säng till oss och därmed i princip gjorde hela vår Göteborgsvistelse möjlig.


Iiih!!! Nära nu. Även fast vi kom till Ullevi ganska sent fick vi ofattbart bra platser. 



Och tillslut, efter lite över en timmes väntan började äntligen konserten.



Och ungefär såhär glad var jag för det!!!


Helt klart en ++++-spelning. Stämningen var på topp och jag måste erkänna att mina ögon tårades mer än en gång under konserten.


Sen blev det söndag, med andra ord: dags att återvända hem. Vi åkte något som hette blå tåget och jag försöker med denna bild över vinna deras instagramtävling *håll tummarna!!!!*


I tisdags var det dax att säga farväl till dessa två brudar som båda återvänder till sina respektive hemstäder för sommarjobb. Väldigt sorligt, men en fin hejdå-tillställning blev det. Ett tak på Fridhemsplan i solnedgången tackar en ju sällan nej till.



Kommer sakna denna tjej så himla mycket, bu.

Torsdagen den femte juni

 
Då vi inte har någon vettig selfiespegel hemma har jag passat på att ta ett flertal i Annas. Även Erik fick vara med på ett hörn.

 
Idag hade vi temat "treat yo self", ett tema som är snott direkt från en av mina bästa komediserier; Park and Recreation. Har ni inte sett den serien så SE DEN OMGÅENDE.


 
"Treat yo self" innebar bland annat att vi åt jättegod lunch (se sushibild) och handlade kläder för en hel massa pengar. Allt detta utan att känna ångest över hur mycket någonting kostade. Ett fantastiskt koncept som dessvärre inte kan utnyttjas speciellt ofta som fattig student. Men ibland så.
 
 
Sen undrar jag förövrigt hur det kan komma sig att JAG lever ett helt balkonglöst liv och någon äger den här drömmen??? Så himla orättvist.... 

 
Kan man sluta ett blogginlägg på ett bättre sätt än med en selfie??? Tveksamt! 
 
Förövrigt: älskar gbg vill aldrig åka hem

Torsdagen den femte juni

Jag har noggrannt valt ut gifen under för att illustrera hur trött Erik var igår. Han fick nämligen knappt en handfull timmar med sömn och för en kille som är van att sova mellan åtta-tio per natt var detta ytterst ogynnsamt. Jag fick påminna honom att man faktiskt inte är kapabel att vara ute och ränna på staden, dricka öl och åka nattbuss hem när man ska fylla tjugofyra och ska upp vid halv sju dagen efter. Kroppen säger helt enkelt ifrån. MEN SÖT GIF VA???? 

 
Hur som helst har vi landat i Göteborg och det känns så himla bra. Jag har inte sett mycket av staden än men det lilla jag har bekantat mig med har jag verkligen älskat. Det känns som om att jag är utomlands pga alla är så avslappnade och härliga??? Stämningen är liksom lugn och mysig och inte sådär hetsig som den kan vara hemma + majoriteten verkar så himla häftiga och vi ska inte ens PRATA om dialekten <3 göteborska <3


 
Bästa insikten: När man redigerar bilder i Eriks VSCO kan man lägga på grains!!!!!! Som jag har saknat grains. Har planer på att RADIKALT ändra min instagramfeed nu.

 
Vi har ju då lyxen att få bo hemma hos Erik syster, Anna. Vilket faktiskt gör hela denna resa möjlig. Igår åt vi tapas och drack drinkar i Majorna (vad "Majorna" innebär i praktiken vet jag inte riktigt ÄN jag ska lära mig alla stadsdelar!!!!, men coolt namn) på kvällen, men eftersom Erik var trött (se gif) och jag hade en sjuk matkoma så var vi hemma igen vid elva. Idag går det rykten om att det regnar, men då vi har dedikerat torsdagen för shopping kanske det inte gör så mycket. 

Tisdagen den tredje juni

 
Världens finaste bästis :* :* :* :* 
 
Imorgon åker jag och Erik till Göteborg. Det ska bli så skoj. Inte bara ska vi se Håkan Hellström tillsammans med typ 65 tusen andra på Ullevi utan jag ska ÄNTLIGEN få uppleva GBG 4 real. Har nämligen aldrig gjort det typ?? Har ingen koll alls på hur staden ser ut egentligen, förutom det lilla som jag har sett på typ bilder i diverse sociala medier....
 
Hur som helst så finns det risk att uppdateringen på denna portal kan bli lidande, men ni klarar er. Det vet jag. Annars är ett hett tips att följa mig på instagram!!! Klicka på ikonen där nere vetja och gör som 8000 andra, VÄLDIGT värt ska ni veta pga mitt liv är så skoj och värt att följa hehe *blink blink*

Måndagen den andra juni

Denna tweet fick mig att reagera starkt idag. Mest för att jag känner igen mig så alldeles för väl men också för att det är sinnessjukt att en sådan ens tweet ska behövas skickas i väg i cyberspace, för kvinnor ska inte behöva känna sig så, någonsin. Jag raljerar sällan på twitter. Det finns dem som gör det smartare och bättre än mig och jag nöjer mig därför ofta med att retweeta. Men idag, efter Thowes tweet kunde jag inte hålla tyst: 
 
 
Har sagt det förr men säger det igen:
 
4 life!!!!!

Söndagen den första juni


Inte alls klyschig bild :):):) 


Evelina ser lite knäpp ut på den här bilden, någonting som jag inte märkte förrän jag laddade upp den på min tumblr och såg den i större format. Men jag gillar att jag ser lång ut *yey* och att världens bästa tygpåse syns så väl.


När jag sa hejdå till mina vänner. Hur någon kan välja att åka fritt fall FRIVILLIGT är beyond me.


*vink vink*

 
Imorse smsade Stina mig och sa att hon ville "göra något som man måste göra innan man flyttar i från Stockholm". Bakgrundsfakta: Inom en alldeles för snar framtid flyttar Stina "hem" till Piteå för att jobba på en lokaltidning. Väldigt sorligt, mest för mig givetvis, men även kanske lite för Stina. Hur som helst! Då jag redan visat Stockholms finaste park (läs: Ivar Los) och Stockholms bästa förort (läs: Kallhäll/Jakobsberg) för Stina kände jag att Gröna Lund var nog det enda som fanns kvar på listan av "viktiga saker att göra". Sagt och gjort; jag, Stina och Evelina spenderade en heldag på Grönan, åt langos och blev illamående av karusellerna. Stina blev förälskad i Fritt Fall Tilt och jag ifrågasatte hennes sinnestillstånd. Väldigt fin dag.